Sirküler - 2024 - 65 - Elektronik Ticarette Tevkifat Oranının Belirlenmesi Hk.

Tarih

:

22.12.2024

Sayı

:

2024 – 65

Konu

:

Elektronik Ticarette Tevkifat Oranının Belirlenmesi Hk.

 

 

 

 

22 Aralık 2024 tarihli ve 32760 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 9284 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcılarına sorumlu sıfatı ile gelir ve kurumlar vergisi tevkifatı yükümlülüğü kapsamında tevkifat oranı %1 olarak belirlenmiştir.  

Bilindiği üzere 28/7/2024 tarihli ve 7524 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla yapılan düzenleme ile aracı hizmet sağlayıcıları ve elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıları, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki faaliyetleri nedeniyle hizmet sağlayıcılarına ve elektronik ticaret hizmet sağlayıcılarına yaptıkları ödemeler üzerinden sorumlu sıfatı ile gelir ve kurumlar vergisi tevkifatı yapmakla yükümlü kılınmıştır. Söz konusu yükümlülüğe yönelik olarak detaylı düzenlemeyi ihtiva eden 329 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Taslağı bulunmakta olup halen Resmi Gazetede yayınlanmamıştır.

Bununla birlikte söz konusu yükümlülük kapsamında 01.01.2025 tarihinden itibaren %1 oranında tevkifat yapılacaktır.

9284 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı

Saygılarımızla…

Not: Bu sirküler bilgilendirme amaçlıdır. Sirkülerde yer alan konu ile ilgili olarak profesyonel bir danışmana başvurunuz.